Kürdistan Parlamentosu 'Êzidî Soykırımı'nı tanıyacak

Kürdistan Parlamentosu 'Êzidî Soykırımı'nı tanıyacak

Kürdistan Parlamentosu Ezdi Temsilcisi Şêx Şamo, Şengal’de yaşanan ‘soykırım’ın tanınması için hazırlanan yasa tasarısının Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’na sunulduğunu söyledi.

A+A-

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kürdistan  Parlamentosu Ezdi Temsilcisi Şêx Şamo, “Şengal’de gerçekleşen katliamın soykırım olarak tanınmasını içeren yasa tasarısı Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’na sunuldu. Bu projenin hazılamasında bize destek olan tüm parlamenter arkadaşlarıma ve partilere  sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Parlamento bu tasarıyı en kısa sürede işleme koyacak ve gündeme gelecektir” dedi.

Hazırlanan yasa tasarının 7 maddesinde Şengal’de DAİŞ döneminde yaşanan felaketin ‘soykırım’ olarak tanımlandığını ifade eden Şêx Şamo “Diğer maddelerde ise Irak Parlamentosu’nun da Şengal’de yaşananları soykırım olarak kabul etmesini istiyoruz. Daha sonra Irak hükümetinin Lahey Mahkemesi’ne başvurmasını ve uluslararası ceza mahkemesinde de Şengal olaylarının soykırım olarak tanınması için girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Şemo ayrıca Irak hükümetinden halkın zararlarının giderilmesi ve Halepçe gibi Şengal’de yaşanan soykırımın da resmi bir gün olarak tanınmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.