Kürdistan Parlamentosu, Êzidî kadınlarının dramını mercek altına alıyor!

Kürdistan Parlamentosu, Êzidî kadınlarının dramını mercek altına alıyor!

Kürdistan Parlamentosu Kadın Hakları Savunma Komisyonu, büyükelçilikler aracılığıyla Şengal ve Tuzhurmatulu kadınların durumlarıyla ilgili incelemeler yapıyor.

A+A-

Konuya ilişkin bugün, Kürdistan Parlamentosu’nda komisyon ile Kürdistan’daki büyükelçilikler bir araya gelecek.

Kurdistan24’e değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Parlamentosu Kadın Hakları Savunma Komisyonu Başkanı Evar İbrahim, kadın komisyonu olarak faili meçhul olan Ezidi kadınlara yönelik ciddi incelemeler yürüttüklerini söyledi.

Üç bine yakın Ezidi kadın ve çocuğun Musul’un kontrol edilmesinden şu ana kadar kayıp olduğunu kaydeden Evar İbrahim, “Bundan dolayı da Kürdistan’daki büyükelçilikler aracılığıyla Irak hükümetinden Ezidi kadın ve çocukların nerede olduğuna ilişkin inceleme yapmalarını talep etmek istiyoruz.” dedi.

Evar İbrahim, gerçekleştirilecek toplantıda yerinden olmuş Tuzhurmatuluların da durumuna ilişkin görüşmeler yürüteceklerini ifade ederek, “Özellikle de Tuzhurmatu’da tecavüz mağduru kadınların durumunu ele alacağız. Bu konuya ilişkin komisyon olarak bir rapor hazırladık ve büyükelçiliklerle bunu görüşeceğiz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.