Kürdistan Hükümeti: Halepçe Katliamı, Bağdat hükümetinin vahşiliğini dünyaya gösterdi

Kürdistan Hükümeti: Halepçe Katliamı, Bağdat hükümetinin vahşiliğini dünyaya gösterdi

Kürdistan Hükümeti, Halepçe Katliamı’nın 30. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Halepçe Katliamı’nın 30. yıl dönümünde büyük ve derin bir acıyla şehit düşen çocuk, kadın, genç ve yaşlı tüm Halepçe şehitlerini saygıyla anıyoruz denilen açıklamada, “Halepçeliler, Kürt oldukları için 16 Mart 1988’de dönemin diktatoryal rejimi tarafından vahşice katledildi.” denildi.

Halepçe’ye yapılan kimyasal saldırıda 5 bin kişinin şehit düştüğü ve on binlerce kişinin de yaralandığı hatırlatılan anma mesajında şu ifadelere yer verildi:

“İnsanlığa, doğaya ve yaşama karşı işlenen bu suç dünyanın gözü önünde yapıldı. O zamanlar herkes buna karşı sessiz kaldı. Halepçe’ye karşı işlenen bu suç, bütün dünyaya Kürdistan halkının mazlumluğunu ve dönemin Bağdat hükümetinin vahşiliğini gösterdi.

Büyük üzüntü ve acı içinde olduğumuz bu yıl dönümünde Halepçe halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Irak devletinden Halepçe halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmesini, halkın zararlarını karşılamasını ve Halepçe’yi yeniden inşa etmesini talep ediyoruz. Uluslararası toplumdan da bir daha böyle bir katliama yol vermemesini talep ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.