Kürdistan Bölgesi Başkanlığından Efrin'deki saldırıya kınama

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından Efrin'deki saldırıya kınama

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Efrin’in Cindires ilçesindeki Newroz kutlamalarında 4 Kürt sivilin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıyı kınayarak, bu tür saldırıların önünün alınması çağrısı yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab imzası ile yayınlanan bir açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın 20 Mart tarihinde Efrin’in Cindires ilçesinde Newroz ateşi yakmak için toplanan sivillere açılan ateş sonucu 4 Kürt’ün hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadığı ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, acılarını paylaştıklarını kaydetti.

Şahab mesajnın devamında, bölgedeki yetkililere saldırının faillerinin bulunupp adalet önüne çıkarmaları ve bu tür suçların tekrarını önlemeleri çağrısında bulundu.

 Efrin’e bağlı Cindires ilçesinde Ceyş El Şarkiye Grubu’nun Newroz ateşi yakarak kutlama yapanlara ateş açmasıyla 4 Kürt hayatını kaybetmiş, 2 Kürt de yaralanmıştı.

Rûdaw'a bilgi veren yerel kaynaklara göre, saldırıda aynı aileden Ferhan Osman (43), İsmail Osman (38), Muhammed İsmail (18) ve Muhammed Osman (42) hayatlarını kaybetti.

Saldırı nedeniyle Efrin'de ulusal yas ilan edilirken, birçok merkezde Kürdistan bayrağı ile protestolar düzenlendi. Efrin'deki protestolarda Kürtler için uluslararası koruma talep edildi.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Dört sivili öldürme ve birini yaralama suçuna karışan katiller yakalandı” ifadelerine yer verildi.

İfadeleri esnasında verdikleri bilgiye göre, saldırganların kimlik bilgileri şu şekilde:

- Deyrezor doğumlu Ömar Salih El-Esmer (23), Cindires Kampı’nda yaşıyor.

- Deyrezor doğumlu Habib Ali Halef (19), Cindires Kampı’nda yaşıyor.

- Deyrezor doğumlu Bilal Ahmed El-Abur (23), Cindires Kampı’nda yaşıyor.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, Efrin’deki saldırıyı kınayarak sorumluların ortaya çıkarılarak yargılanması çağrısı yapmıştı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) de faillerin yakalanması için Suriye Geçici Hükümeti’ne talimat verildiğini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.