Krıstersson, Erdoğan’a gerçek Demokrasin’in ne olduğunu hatırlat!

Krıstersson, Erdoğan’a gerçek Demokrasin’in ne olduğunu hatırlat!

.

A+A-

Kısa bir süre içinde İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye seyahat edecek. Türkiye’nin İsveç’ten tavizler elde edebilmesi için veto hakkı­nı azami düzeyde kul­lanmasından dolayı, İsveç’in savunma itt­ifakı NATO üyeliği başvurusu bu görüşmenin esas gündemini oluşturmaktadır. Kristersson Erdoğan ile görüşmesinde, aynı zamanda ona gerçek demokrasinin ne olduğunu söylemesi için bulunmaz bir şansa sahip olmaktadır.

Aşağıda isimleri bulunan bizler, İsveç Başbakanı’nın Erdoğan’a ve böylece de aynı zamanda​ İsveç Halkına karşı da dört temel noktayı izah etmesini beklemekteyiz.

1)​ Başbakan Kristersson ve Dışişleri Bakanı Tobias Billström’ün Türkiye’nin bir demokrasi olduğu hakkındaki açıklamaları ışığında, Kristersson, aralarında İsveç Sosyal demokrat Parti’si ile kardeş parti ve Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’nin lideri Selahattin Demirtaş gibi isimlerin bulunduğu birçok gerçek demokrat politikacının hapiste bulunduğunu sorgulamak zorundadır.

2) Kristersson, devamla İsveç Parlamentosu’nun ve Hükümeti’nin Erdoğan tarafından açıklanmış olan Kuzey Suriye’deki Kürt bölgelerine yeniden saldırma planlarına ve aynı şekilde Yunanistan’a karşı askeri olarak defalarca tekrar edilen saldırı planlarına karşı olduğunu açık bir biçimde belirtmelidir.

3)​ Türkiye’nin rejim yanlısı medya kuruluşları İsveç’te özgürlüğüne kavuşmuş olan İsveç’li Türk gazetecileri takip etmeyi derhal sona erdirmelidirler.

4) Erdoğan rejimi, gelecek yıl Türkiye’de yapılacak parlamento ve başkanlık seçimlerinde puan kazana­bilmek için, İsveç’in Kürtlerine ve Kürt­İsveç’lilere çamur atma (karalama) kampanyasına derhal son vermelidir. İsveç, hiç bir şart altında, Olof Palme’nin öldürülmesinden sonra olduğu gibi, suçsuz ve günahsız Kürtlere karşı bir cadı avının yapılmasına yardımcı olmamalıdır.

PIERRE SCHORI,​ Eski Bakan

KURDO BAKSI,​ İsveç’li Kürt Yazar­Gazeteci

GÖRAN GREIDER,​ Yazar, ”Dala-Demokraten” Gazetesi Şef Re­daktörü

HELLE KLEIN,​ Rahibe, ”Dagens Arbete” Gazetesi Şef Red­aktörü

İsveççe’den Türkçe’ye Çeviri; Vildan Saim Tanrıkulu, Diplomalı çevirmen

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2BBzLr/paminn-erdogan-vad-en-demokrati-ar-kristersson

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.