Kremlin: "Rusya, Twitter diplomasisinin bir parçası değil"

Kremlin: "Rusya, Twitter diplomasisinin bir parçası değil"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'sağduyu' çağrısının ardından Kremlin'den de açıklama geldi. Açıklamada "Rusya, Twitter diplomasisinin bir parçası değil. Daha ciddi bir yaklaşım umuyoruz" dendi.

A+A-

Sputnik’in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni büyükelçilerin ziyaretinde konuştu. Putin, ”Dünyadaki durumun giderek daha kaotik hale gelmesine rağmen, sağduyunun galip geleceğini umuyoruz” dedi.

Rusya’nın yabancı partnerleriyle yapıcı ilişkiler kurduğunu belirten Putin, ”Rusya gelecekte de küresel ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik tutumuna kararlılıkla devam edecek. Rusya, diğer ülkelerin yapıcı girişimlerine destek vermeye hazır” diye konuştu.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise, “Rusya, Twitter diplomasisinin bir parçası değil. Daha ciddi bir yaklaşım umuyoruz” denildi.

Saldırıyı Beyaz Baretliler düzenledi

Rusya ile ABD arasında Suriye'ye dair açıklamaların tonu sertleşiyor. Rusya ordusu, gerilimin merkezindeki kimyasal saldırının 'Oscar Ödüllü' Beyaz Baretliler tarafından hazırlanan bir mizansen olduğunu duyurdu.

 

ABD ile Rusya arasındaki Suriye gerilimi sürerken, Moskova’dan yeni bir suçlama geldi. Rusya ordusu, Duma’daki kimyasal saldırının Beyaz Baretliler isimli yardım kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir mizansen olduğunu duyurdu.El Kaide ile yakın olduğu iddia edilen Beyaz Baretliler’i anlatan bir belgesele geçen yıl Oscar verilmesi tartışma yaratmıştı.

‘RAKKA’YA BAKSINLAR’

Rusya ordusundan yapılan açıklamada, ‘Suriye’nin çevresindeki durumu yakından izledikleri ve Amerikan donanma güçlerinin hareketlerini not ettikleri’ belirtildi. Rusya ordusu, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Füzeler geliyor” sözlerine de yanıt verdi. Açıklamada, “ABD füze fırlatmaktan söz etmek yerine yıkılan Rakka’yı yeniden inşa etse daha iyi eder” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.