Korucubaşı, 3 çocuk annesi kadını katledip kendi bahçesine gömmüş

Korucubaşı, 3 çocuk annesi kadını katledip kendi bahçesine gömmüş

.

A+A-

Elazığ’da, Kasım ayından bu yana haber alınmayan 3 çocuk annesinin katledildiği ortaya çıktı. Korucubaşı cinayeti itiraf etti. Soruşturma sürüyor.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Ülkenin birçok kentinden neredeyse her gün kadın cinayeti haberleri geliyor. En son kadın cinayeti haberi Elazığ'ın Karakoçan (Dep) ilçesinden geldi. 

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde ikamet eden 3 çocuk annesi R.A, Kasım 2021’den bu yana kayıptı. Ailesi haber alamıyordu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine Jandarma ve Emniyet arama çalışmasını başlattı. Uzun süren arama ve yapılan teknik takip sonucunda haber alınmayan R.A’nın en son Korucubaşı olduğu belirtilen N.C'nin aracına bindiği güvenlik kameraları görüntülerinden belirlendi.

HTS KAYITLARINDA SIK SIK GÖRÜŞTÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan hem kayıp olan R.A’nın HTS kayıtları da incelendi. HTS kayıtlarında kaybolan RA’nın N.C ile sık sık görüştüğünü belirledi. Arama çalışmalarını derinleştiren ekipler, ayrıca R.A’nın  kaybolmadan önce Kovancılar ilçesinde bulunan evi ve ziynet eşyalarını sattığını tespit etti. Öte yandan korucubaşı N.C’yi takibe alan ekipler, birçok kişinin bilgisine başvurarak soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan 6 aylık çalışma sonucunda aralarında korucubaşı N.C’nin de olduğu birçok kişi gözaltına alındı.

Korucubaşı N.C.

KADINI ÖLDÜRÜP BAHÇESİNE GÖMMÜŞ

İşlenen tüyler ürpertici cinayet N.C’nin sorgusunda ortaya çıktı. Korucubaşı ifadesinde işlediği cinayeti itiraf etti. 3 çocuk annesi R.A’ı öldürdüğünü söyleyen N.C, kadının cesedini de Karakoçan ilçesine bağlı Yenice köyünde bulunan kendisine ait bahçeye gömdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine bahçede kadavra köpekleri ile arama çalışması başlatıldı. Ancak bu yöntemle kadının cenazesine ulaşılamayınca, N.C bölgeye götürülerek yer tespiti yapıldı. N.C’nin gösterdiği yerde yapılan kazıda 3 çocuk annesi R.A’nın cesedi 1.5 metre derinlikte naylon poşetlere sarılı bir şekilde bulundu. N. A'nın cenazesi otopsi için Elazığ'a götürülürken, N.C ve gözaltına alınan diğer şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

AKYOL: KORUCULARA KİMSE BİR ŞEY DEMİYOR

Kadını katleden failin korucubaşı olduğu belirtiliyor. Bölgede korucuların işlediği suçlar oldukça fazla. +GERÇEK’in sorularını yanıtlayan Karakoçan Dayanışma İnisiyatifi'nden Eren Akyol, “Kadın 3 aydır kayıp. Ailesinin başvurusu üzerine teknik takip yapılmış. Teknik takip sonucunda korucubaşı olduğu iddia edilen biri var. Teknik takipte kadının bu şahısla görüştüğü tespit edilmiş. Bunu gözaltına aldıklarında ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etmiş. Tabii bu yerel basına yansıyan bilgiler” dedi. Cinayeti işlediğini itiraf eden şahıs korucubaşı. Korucuların daha önce de benzer suçlar işleyip işlemediği sorusuna Akyol, “Zaten her şey onların istediği şekilde oluyor. Bu şekilde gün yüzüne çıkmayınca kimse cesaret edip bir şey demiyor onlara. Korucubaşlarının bölgede her yerde ağırlıkları var. Kimse onlara bir şey demiyor” diye cevap verdi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLME KARARI FAİLLERİ CESARETLENDİRDİ

İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararının ardından kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Akyol, şunları söyledi:

“Kadın cinayetleri ile ilgili bu yönlü açıklamayı burada sadece biz yaptık. İnanın kimse açıklama yapmıyor. Normal bir olaymış gibi, kendi aralarında bir ilişkiymiş gibi yaklaşıyorlar.  Kadın cinayetlerini işleyenler gücünü bir yerden alıyor. Sırtını bir yere dayıyor. Kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı bu cinayetleri işleyenleri cesaretlendiriyor. Bir an önce bu karardan geri çekilmeli. Failler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Bizde inisiyatif olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bu ve buna benzer fiilleri en ağır şekilde kınadığımızı belirtmek istiyorum.”

Kaynak / Artıgerçek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.