Koronada büyük risk: İran'dan kaçak girişler

Koronada büyük risk: İran'dan kaçak girişler

İran sınır kapıları kapatıldığı halde Van'a halen kaçak geçişler olduğu ifade ediliyor. İlde bu konuda acil önlem alınması isteniyor.

A+A-

Haber Merkezi - Koronavirüs vakalarının İran’da yayılmasıyla birlikte Van-İran arasında bulunan Kapıköy Sınır Kapısı başta olmak üzere İran ile bağlantılı sınır kapıları kapatıldı. Ek olarak uçak seferleri de iptal edildi. Ancak bu önlemlere rağmen Van’a İran üzerinden halen kaçak girişler olduğu iddia ediliyor.

‘ÖNÜ KESİLMEZSE İLİMİZ VE ÜLKEMİZ KORONAVİRÜS FELAKETİNE UĞRAR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl başkanı Mehmet Kurukcu, “Özalp, Saray ve Başkale ilçeleri İran sınırında bulunuyor. Mülteci tedbiri alınmasa ülkeye kaçak yollardan geçenlerin önü kesilmezse ilimiz ve ülkemiz için büyük risk yaratır. Çok acil ve daha fazla tedbir alınmalı” dedi.

‘TÜRKİYE’YE GİREN KAÇAK MÜLTECİLER KARANTİNAYA ALINMALI’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi Murat Melet ise, çeşitli nedenlerden dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteciler birçok zorluk yaşıyorlar. Önemli kısmı yollarda yaşamını yitiriyor. Umut ettiği yere ulaşamıyor. Dünyanın birçok yerinde mültecilik bazı insanlar için ticari bir araç haline gelmiştir” dedi.

Türkiye’de insan kaçakçılığı yapan çok sayıda insan olduğunu söyleyen Melet bu konuda yapılması gerekenleri şöyle anlattı: “Bunlar insan sağlığını, toplum sağlığını, insani ahlak ve ilkeleri hiçe sayarak, kendilerine sektör olarak gördükleri insan kaçakçılığını yapmaya devam ediyorlar. Tüm Dünya’yı etkisi altına alan korana virüsü salgınının bu kadar yaygınlaşmasına rağmen maalesef halen insan kaçakçılığı sürüyor. Türkiye’deki cezaların caydırıcı olmaması da insan kaçakçılığı yapan kişilerin artmasına neden oluyor. Havaların ısınmasıyla daha fazla göçmenin geleceği biliniyor. Yapılacak şey daha fazla tedbir alınması, Ülke sınırları içerisine giren kaçak mülteciler karantinaya alınmalı. Sınırdaki köylerde yaşayan insanlar bu konu hakkında bilgilendirilme.”

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.