Kongo'da IŞİD’ten bıçaklı ve baltalı saldırı: 44 ölü

Kongo'da IŞİD’ten bıçaklı ve baltalı saldırı: 44 ölü

.

A+A-

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden yerel yetkililerin yaptığı açıklamada, IŞİD’li teröristlerin ülkenin doğusundaki bir köyde düzenlediği saldırıda en az 44 kişinin öldüğü belirtlidi.

Saldırganların, onlarca yıldır doğu Kongo'da faaliyet gösteren Ugandalı bir silahlı grup olan Demokratik İttifak Güçleri'nin üyeleri olduğu düşünülüyor. Grup, IŞİD terör örgütüne biat ettiğini ilan etti ve bazen pala ve balta kullanarak köylere sık sık ölümcül saldırılar düzenliyor. Saldırı, isyancı hareketlerin mücadele ettiği ve düzeni yeniden sağlamak amacıyla 2021'den beri ordu yönetimi altında olan Kuzey Kivu eyaletindeki Beni şehrinin yaklaşık 30 km güneyindeki Mukundi köyünde gerçekleşti.

Eyalet valisi bu sabah Twitter hesabından yaptığı açıklamada, en az 36 kişinin öldürüldüğünü söyleyerek, Demokratik İttifak Güçleri'ni saldırının arkasında olmakla suçladı. Bir sivil toplum kuruluşu başkanı, ölü sayısını kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dahil 44 olarak verdi ve birçok köylünün hala kayıp olduğunu söyledi. Yetkili telefonla Reuters’a verdiği demeçte, yaşananlardan IŞİD’e biat eden Demokratik İttifak Güçleri’nin sorumlu olduğunu söyledi. Yerel bir askeri sözcü ise, saldırıyı doğruladı ancak kaç kişinin öldüğüne dair detay vermedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.