Kobanê'de çatışma: 2 Türk askeri öldü!

Kobanê'de çatışma: 2 Türk askeri öldü!

Aşme köyü sınırında, duvar örmek için sınırı geçen TSK askerlerine, YPG/YPJ'lilerin müdahale ettiği bildirildi. Çıkan çatışmada TSK'ya ait bir tankın imha edildiği ve 2 askerin öldüğü bildirildi.

A+A-
Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) geçtiği habere göre, Kobane’nin batısında bulunan ve Süleyman Şah Türbesi'nin taşındığı Aşme köyü sınırına duvar örmek için çalışma yürüten TSK ile YPG/YPJ savaşçıları arasında çatışma çıktı.
 
Duvar örmek için sınırı geçen TSK askerlerine, YPG/YPJ'lilerin müdahale ettiği ve yaklaşık bir saat süren çatışmada TSK’ya ait bir zırhlı aracının imha edildiği ileri sürülürken, ölü ve yaralı askerlerin olduğu ifade edildi. 
 
(ma)
 
YPG Basın Bürosu da, olaya ilişkin basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, yaşanan çatışmada TSK’ya ait bir zırhlı aracın imha edildiği, 2 askerin yaşamını yitirdiği, çok sayıda askerin de yaralandığı kaydedildi.
 
Çatışmanın yaşandığı Aşme köyü semalarında TSK'ye bağlı savaş uçağı hareketliliğinin yaşandığı belirtilirken Türk savaş uçaklarının Maxmûr bölgesinde de keşif uçuşları yaptığı iddia edildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.