Kissinger: Almanya Avrupa’nın yeniden inşasında önemli bir role sahip olacak

Kissinger: Almanya Avrupa’nın yeniden inşasında önemli bir role sahip olacak

.

A+A-

ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının ortasında Almanya’nın Avrupa’daki rolünü bulmakta yaşadığı zorlukları anladığını dile getirdi.

Kissinger (99), dün Londra’da gazetecilere verdiği demeçte, “Almanya’nın Avrupa’da öncü bir rol oynaması ve Avrupa’nın en güçlü askeri gücü olmayı temel alması, tarih göz önüne alındığında kolay bir iş değil” dedi.

Almanya’nın savaştan sonra Ukrayna’nın yeniden inşası da dahil olmak üzere, şu anda ortaya çıkmakta olan Avrupa’nın yeniden inşasında önemli bir role sahip olacağını vurgulayan Kissinger, “Bu da bir tür Marshall tipi yardım gerektirecektir” diye konuştu.

Ayrıca Almanya’nın olası Rus saldırganlığı karşısında Avrupa’nın güvenliği açısından önemli bir rol oynayacağını da söyledi.

Alman asıllı Yahudi ailesi 1938’de Nazi Almanya’sından kaçmak zorunda kalan Kissinger, 1960’ların sonundan 1970’lerin sonlarına kadar Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde ABD dış politikasını şekillendiren önemli isimlerden biri oldu.

Londra/Şarku’l Avsat

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.