'Kırmızı fularlı kız' Rakka'da yaşamını yitirdi

'Kırmızı fularlı kız' Rakka'da yaşamını yitirdi

"Küçük yaşlarda devrimci mücadeleyle tanışan Ayşe Deniz Karacagil, Gezi Ayaklanması'ndan Rojava Devrimi'ne uzanan kısacık bir ömre kocaman mücadeleler sığdırdı.

A+A-

Türkiye: Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 29 Mayıs sabahı Rakka'nın özgürleştirilmesi için DAİŞ çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil'e (Destan Temmuz) ilişkin açıklama yaptı.

SGDF açıklamasında, "Küçük yaşlarda devrimci mücadeleyle tanışan Ayşe Deniz Karacagil, Gezi Ayaklanması'ndan Rojava Devrimi'ne uzanan kısacık bir ömre kocaman mücadeleler sığdırdı. Bulunduğu her alanda kavganın en önündeydi. Barikat barikat direndiği Gezi'den sonra kırmızı fularıyla tutsak edilmeye çalışıldı. Hem Kırmızı fularını, hem fikirlerini mahkeme salonlarında sonuna kadar savundu" dedi.

Karacağil'in yaşamını bir kadın olarak, kadınlara dayatılan rolleri alt üst etmeye adadığını vurgulayan SGDF, "Cins bilinci onu önce kırmızı fularıyla destanlar yazmaya, ardından kadın devriminde önderleşerek Destan'laşmaya götürdü" diye belirtti.

SGDF, "Ayşe Deniz yoldaşımız bizlere düşlerini, özlemlerini, gülüşünü ve kavgasını bırakarak ölümsüzlüğe yürüdü" diye kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.