Kılıçdaroğlu: MİT Zarrab konusunda Erdoğan’ı uyarmıştı

Kılıçdaroğlu: MİT Zarrab konusunda Erdoğan’ı uyarmıştı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT’in Erdoğan2ı Reza Zarrab konusunda uyardığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, ‘Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet etti.’ dedi.

A+A-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan’a hitaben "Bütün olaylardan senin başından beri haberin vardı. 17/25 Aralık'tan 9 ay önce bu devletin en saygın kurumu(MİT) senin önüne getirip 3 sayfalık bilgi notu koydu. Sen o dosyayı kapattın. Senin hükümetin Rıza Sarraf'a çalıştı. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet etti" dedi.

‘Devletin sırlarını Zarrab’a, bakanlar sattı’

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘devletin sırlarını ifşa’ ettiği gerekçesiyle Zarrab’ın mal varlığına el konulmasına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, devletin sırlarını Zarrab’a, baknların sattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: “Bu devlet sırlarını satmak yeni değil. FETÖ terör örgütüne kozmik odayı açan bunlar değil miydi? Devletin haremini bir terör örgütüne açan bunlar değil miydi? Bu vatana ihanet eden birilerini arıyorsanız, bunların başında Saray'da oturan kişi var. Sen başbakan değil miydin, kimdi bu ülkede başbakan? Tüm bunlardan santim santim haberdardın. Hesabını vereceksin kardeşim. Hesabını 2019'da, sandıkta soracağız.” dedi.

 

Kudüs konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, ’68 kuşağından çok sayıda gencimiz bugün Filistin topraklarında yatmaktadır’ ifadelerini kullandı ve Filistin’in devlet olma taleplerini desteklediklerini ifade etti. ‘Hiç kimse Kudüs üzerinde oynamasın, hiç kimse onlara olan desteğimizi engelleyemez’ şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.