Kıbrıs, Türk Lirası'nı istemiyor: Başka para birimine geçelim

Kıbrıs, Türk Lirası'nı istemiyor: Başka para birimine geçelim

Türk Lirası kullanan bir başka ülke olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise TL'yi tartışmaya açtı.

A+A-

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor, 4.64 seviyesinde bulunuyor. Euro kuru ise 5.5 TL seviyesinin hemen altında. Türk Lirasının aşırı değer kaybı ekonomi için de alarm veriyor.

İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'nin para birimi karşısında dahi TL, yüzde 15 değer kaybetti. Hükümet ise sessizliğini koruyor. Türk Lirası kullanan bir başka ülke olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise TL'yi tartışmaya açtı.

AKP hükümetinin ekonomi politikaları yüzünden aşırı değer kaybeden TL, Kıbrıs yönetimini de rahatsız etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman, dolar ve eurodaki artış nedeniyle Türk Lirası'nın yerine başka para birimine geçilmesi ihtimalinin masada olduğu söyledi.

Tufan Erhürman, dövizin hızlı artışı karşısında KKTC’nin sınırlı müdahale imkanları nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti.

Erhürman, "Farklı para birimine geçme, kurları sabitleme gibi radikal öneriler de masamızdadır" diyerek, "Bunları yapacağız anlamında söylemiyorum. Haydi bugün karar verdim de yapayım değil. Biz TL'nin değer kaybı karşısında hiç elimizde olmayan sebeplerle birtakım sıkıntılar yaşıyorsak, bunları Türkiye Cumhuriyeti ile çok daha açık konuşmak durumundayız ve konuşmaya da başladık" sözlerini sarf etti.

KKTC'de resmi para birimi olarak Türk Lirası kullanılıyor. Ancak ülkede araç, mülk alımları ve kiralamalar döviz üzerinden yapılıyor.

 

(ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.