KESK, DİSK ve TMMOB: TTB'nin bildirisine imza atıyoruz!

KESK, DİSK ve TMMOB: TTB'nin bildirisine imza atıyoruz!

TTB’ye destek ziyaretinde bulunan KESK, DİSK ve TMMOB, “Emek ve barış örgütleri olarak TTB’nin açıkladığı bildiriye imza attığımızı bildirmek istiyoruz” dedi.

A+A-

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna karşı yaptıkları ‘barış çağrısı’nın ardından haklarında soruşturma başlatılan Türk Tabipler Birliği (TBB) yöneticilerinin evlerine önceki gün polis baskını düzenlenmiş, 11 hekim gözaltına alınmıştı.

Ev baskınlarında aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de olduğu 11 hekimin gözaltına alınmasının ardından TTB’ye destek ziyareti ve açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) temsilcileri TTB Merkez Konsey binasında basın toplantısı düzenledi.

MA’da yer alan habere göre toplantıda ilk olarak konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “TTB’nin yapmış olduğu basın açıklamasından dolayı yöneticilerinin gözaltına alınmaları utanç vericidir” dedi.

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz da “Sadece TTB değil bizlere ve bütün toplumsal kesimlere dönük bir operasyondur” diye konuştu.

KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Bu süreç tüm muhaliflere yöneliktir. Türkiye’nin demokratik sürece evrilmesi için her birlikte mücadele etmeliyiz. Emek ve barış örgütleri olarak TTB’nin açıkladığı bildiriye imza attığımızı bildirmek istiyoruz. Mücadelemiz artarak devam edecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.