Kerkük'te bir Kürt öldürüldü

Kerkük'te bir Kürt öldürüldü

Kerkük’ün 16 Ağustos Mahallesi’nde su nedeniyle yaşanan tartışmadan dolayı 1 Kürt vatandaş öldürüldü, 1 kişi de yaralandı.

A+A-

K24'de yer alan habere göre Kürtler’in yoğunlukla yaşadığı 16 Ağustos Mahallesi’nde yaşanan su sorunu nedeniyle bir Arap grubun, kuzen oldukları öğrenilen 2 Kürt vatandaşa saldırdığını bildirdi.
Muhammed Fazıl ile Meriwan Şehab isimli kuzenler, silahlı kişilerin saldırısı sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılırken, Muhammed Fazıl’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Yaralı Meriwan Şehab’ın kardeşi Sirwan Şehab, K24’e verdiği demeçte, birkaç gündür mahallede suların akmadığını, bugün mahalleye gelen su tankerine ise Araplar’ın el koyduğunu söyledi.
Sirwan Şehab, “Kardeşim ve kuzenim, suyun artması durumunda kendilerine de verilmesini istemiş ancak terslenmişler, hakarete uğramışlar. Yaşanan ağız dalaşı sonrası bir Arap, yakınlarını aramış. Daha sonra da ikisini silahla yaralamışlar” dedi.
Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırganlardan ikisi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.