Kerkük parsel parsel Haşdi Şabi'ye satılıyor!

Kerkük parsel parsel Haşdi Şabi'ye satılıyor!

Irak ordu güçleri ve İran destekli Şii paramiliter milislerden oluşan Haşdi Şabi tarafından geçtiğimiz yıl 16 Ekim’de ele geçirilen Kerkük’te resmi talan başladı.

A+A-

Haşdi Şabi içindeki en büyük gruplardan Bedir milisleri, Kerkük’te göçe zorladıkları Kürtlere ait ev ve arsaları satmaya başladı. Kürtlerin ev ve arsaları ucuz fiyatlarla Haşdi Şabi milislerinin ailelerine satılıyor.

Irak medyasında yer alan haberlere göre bu talan ve peşkeş girişimi için Kerkük’te bir tören bile düzenlendi. Arsa dağıtım töreni diye düzenlenen törende konuşan Bedir milisleri Kerkük Sorumlusu Muhammed Mehdi Beyati, “Kerkük bizimdir. Biz resmi olarak ölen Haşdi Şabi üyelerinin ailelerine arsa dağıtıyoruz” dedi.

Bağdat ve Haşdi Şabi’nin bu girişimi Kerkük’ün demografik yapısını değiştirme amaçlı olduğu belirtilirken benzer bir uygulamanın DAİŞ’ten kurtarılan kentlerde de uygulandığı bildirildi.

Irak hükümetinin Ninova, Selahaddin, Anbar ve Bağdat’ın güneyi ile batısında arsa dağıtımına başladığı öğrenildi. Buradaki ev ve arsaların da DAİŞ ile savaşta hayatını kaybeden Haşdi Şabi üyelerinin ailelerine verildiği açıklandı.

Buraların DAİŞ’ten önceki eski sahipleri yerine Haşdi Şabi’lere peşkeş çekilmesinin de bu bölgelerin eski sahipleri tarafından büyük tepkilere yol açtığı kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.