Kerkük alarma geçti! Tüm birimler...

Kerkük alarma geçti! Tüm birimler...

Kerkük polisi, terör örgütü DAİŞ’in son zamanlarda sıklaştırdığı saldırılarına karşı tüm birimlerini alarma geçirdi.

A+A-

Kerkük Emniyet Müdürü Ali Kemal tarafından polis mensuplarına gönderilen mesajda, kentin güvenliğinin çökme tehlikesiyle yüzyüze olduğu vurgulanarak, DAİŞ’in her türlü saldırısına karşı hazırlık yapılması talimatı verildi.

K24’ün Peşmerge Güçleri kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kerkük’ün çok tehlikeli bir süreçten geçtiği, güvenlik boşluğunun büyüdüğü ve her ihtimale karşı Erbil yolu üzerindeki Pirde kasabasında teyakkuza geçildiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Kerkük’ün farklı yerlerinde terör örgütü DAİŞ tarafından üstüste öldürme ve kaçırma eylemleri gerçekleştirilmişti.

16 Ekim 2017’de Kerkük’ün Irak Güçleri ve Haşdi Şabi milislerinin eline geçmesinin ardından Irak anayasasına göre “tartışmalı bölgeler” olarak isimlendirilen yerlerde güvenlik boşluğu oluşmuştu.

DAİŞ’in öldürme ve kaçırma eylemlerini arttırmasının ardından sözkonusu bölgelerdeki siyasi kesimler, peşmergelerin güvenliği sağlamak için Kürdistan idaresi altında olmayan Kürdistani bölgelere dönmesi taleplerini sık sık dile getiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.