Kemalbay’dan Erdoğan’a: “AKP Genel Başkanı’nı insanlığa davet ediyorum.”

Kemalbay’dan Erdoğan’a: “AKP Genel Başkanı’nı insanlığa davet ediyorum.”

HDP Kadın Meclisi'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingte HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay konustu

A+A-

HDP Kadın Meclisi'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtleri kast ederek kullandığı ‘Nikahlanın, evlenin, çoğalın. Türkiye'deki terör örgütü üyelerinin en az 15 çocukları var.’ İfadesini eleştirdi. Kemalbay İstasyon Meydanında düzenlenen mitingdeki konuşmasında ‘"AKP Genel Başkanı'nı insanlığa davet ediyorum" dedi.

Kemalbay konuşmasında, Erdoğan’ın ‘müslüman kadınlar sizin de çok çocuk yapmanız lazım. Çünkü teröristlerin 15 çocukları var.’ İfadelerini hatırlatarak :”Siz hiç bugüne kadar böyle bir cümle duydunuz mu? Bu ülke pek çok faşist iktidar gördü ama böyle bir cümle duymadı. AKP Genel Başkanını sizlerin huzurunda insanlığa davet ediyorum, insanlığa! Bu coğrafyada kimin çok çocuğu var, çok çocuklu dediğimizde kimi anlıyoruz? Kürtleri, Kürtleri terörist ilan eden, ötekileştiren bu siyaset anlayışını kınıyoruz. Bu ötekileştirme diline, bu nefret diline, bu ırkçı dile lanet olsun!” dedi.

Erdoğan’ın zehirli dilinin halkları kışkırttığını, Kürt düşmanlığı ile, Ergenekoncu, ırkçı tayfayı da yanına alarak savaş suçlarını örtmeye, tek adam rejimini kurmaya çalıştığının altını çizen Kemalbay şöyle devam etti: “Bütün kadınların Erdoğan’a cevap vermesi gerekiyor. Bedeni, bir kuluçka makinesi gibi bu ülkenin iktidarına askerler yetiştirilsin, İdlib’de Suriye’de ölsün diye askerler yetiştirsin diye bakılıyor. Bu ülkenin kadınlarının bedenlerine kömür madenlerinde ölecek çocuklar doğursun diye bakılıyor. Kadın cinayetlerinde, inşaatlarda, panzer cinayetlerinde ölenler. Bu ülke ölümler yaşıyor ama AKP Genel Başkanı Erdoğan kadınlar daha çok doğursun ki daha çok insan öldürebileyim, daha çok insanı savaşa sürebileyim istiyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.