KDP ve KYB toplantısı sona erdi. Birlik şart!

KDP ve KYB toplantısı sona erdi. Birlik şart!

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani başkanlığındaki KDP heyeti ile Kürdistan Yurtseverler Birliği toplantısı sonrası Başbakan Barzani ve KYB'li Mela Bahtiyar ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Barzani, ulusal birlik vurgusunu yineledi.

A+A-
KDP ile KYB politbüro üyelerinin Süleymaniye'de gerçekleştirdikleri toplantı sonrası Başbakan ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile KYB Politbüro Üyesi Mela Bahtiyar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın toplantısında konuşan Başbakan Neçirvan Barzani, sorunların çözümünün birlik olmaktan geçtiğini ve beraber hareket edilmesi halinde daha başarılı olunacağını söyledi. 
Kürdistan'ın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başbakan Neçirvan Barzani önceliğin halkın sorunları olduğunu söyleyerek, "KYB ile KDP arasındaki stratejik ittifak sorumluluğu bugün yerine getirildi. Kürdistan'da tüm siyasi taraflar birlik yoluyla sorunların üstesinden gelmeli. Ekonomik krizin atlatılması konusunda ümitliyim, KDP ile KYB toplantıları devam edecek. KDP, KYB ile ilişkilerini daha da güçlendirecek. KDP, KYB ve diğer tüm partilerle ilişkiler karşılıklı olarak güçlendirilmeli.
 
Bağdat’a giden siyasi heyetten haberimiz yoktu. Tüm partilerin birlikte oluşturdukları heyetle Bağdat’a gidip Kürdistan’ı haklarını savunmaları iyi olurdu.
 
Hükümet kabinesi, Parlamento ve Yüksek Seçim Kurulu ile önümüzdeki hafta yapılacak toplantılarının ardından seçimlerle ilgili son karar verilecek." diye konuştu.
 
İran'da yaşanan olaylarda ilgili de konuşan Başbakan Neçirvan Barzani,  "İran'la her zaman iyi ilişkilerimizin devam etmesini istiyoruz. İran'da yaşananlar ülkenin iç sorunudur. Bizimle alakası yoktur. Biz bu olayların son bulmasını istiyoruz.İran'daki olaylarla Kürdistan'ın hiçbir ilişkisi yoktur" dedi.
 
Aralık ayında beraberindeki heyetle birlikte Almaya ve Fransa'yı ziyaret eden Başbakan Neçirvan Barzani görüşmelere ilişkini, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi konusunda görüşbirliğine vardık." dedi.
 
MELA BAHTİYAR: BAĞDAT'LA GÖRÜŞMELERİ HÜKÜMET YAPMALI
 
Ortak basın toplantısında konuşan Mela Bahtiyar, KYB ve KDP arasında sorunların çözülmesi üzerine kurulan ittifaka değinerek, "KYB ile KDP arasındaki stratejik ittifak sorumluluğu bugün yerine getirildi." dedi. 
 
Erbil- Bağdat arasında yaşanan sorunlara da değinen Bahtiyar, sorunların çözümünün öncelikli olduğunu ifade ederek, "Bağdat ile diyalog kapısı yavaş yavaş açılıyor. Bağdat ile görüşmeleri Kürdistan hükümeti yapmalı. Halkın sorunlarının çözümü en öncelikli işimiz olmalıdır. Irak Ordusu, Peşmerge sayesinde başarı elde etti. Ama sonrasında referandumdan dolayı Bağdat, Kürdistan’a karşı yanlış bir siyaset güttü. Toplantıda Kürdistan’ın kazanımlarının korunmasını görüştük." dedi.
 
 (K24)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.