KDP Irak Parlamentosu grubundan Federal mahkeme kararına kınama

KDP Irak Parlamentosu grubundan Federal mahkeme kararına kınama

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamentosu Fraksiyonu yaptığı bir açıklama ile, Irak Federal Mahkemesi’nin kararının Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümetleri arasında yürütülen olağan ve olumlu ilişkileri sabote etmeye yönelik olduğunu belirtti.

KDP Fraksiyon Başkanı Viyan Sebri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Irak Federal Mahkemesi’nin aldığı son kararı kınayarak, Kürdistan Bölgesi için belirlenmiş bütçe hakkının tanınmasını talep etti.

Dr. Viyan Sebri açıklamasında şunları söyledi: “KDP olarak biz Irak Federal Mahkemesi’nin bu kararını kabul etmiyoruz. Çünkü bu karar aslında Kürdistan Bölgesi’nin en doğal hakkı olan bütçe payının gönderilmesini engellemeye dönük bir karar. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümetleri arasında gelişen olumlu havayı sabote etmeye yönelik.”

KDP Irak Parlamentosu Fraskiyon Başkanı açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “KDP olarak bizim görüşümüz bu kadar Kürdistan Bölgesi halkının en doğal hakkı olan bütçe payına karşı alınmış bir karardır. Ümit ediyoruz ki yeni Irak Hükümeti bu problemleri hallederek ortadan kaldıracaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.