Kayyum Ahmet Kaya, Edip Solmaz ve Mehmet Sincar’ın adını sildi

Kayyum Ahmet Kaya, Edip Solmaz ve Mehmet Sincar’ın adını sildi

Batman Belediyesi’ne atanan kayyum, öldürülen eski belediye başkanı Edip Solmaz ve DEP milletvekili Mehmet Sincar ile sanatçı Ahmet Kaya’nın adını taşıyan halkevlerinin tabelalarını değiştirdi.

A+A-

Kayyum atanan Batman Belediyesi’nin resmi internet sitesinde belediye meclisinin 2018 kararları 2018 Şubat Ayı Meclis Kararları başlığı ile bugün yayınlandı.

Alınan karara göre öldürülen eski Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz ve DEP Batman Milletvekili Mehmet Sincar ile Paris’te yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya’nın adını taşıyan üç halkevinin ismi değiştirildi.

MA’nın haberine göre daha önce faaliyetleri durdurulan halk evlerinin “bilgi evine” çevrileceği duyurulmuş, isimleri ise tepkiler nedeniyle değiştirilmemişti.

Son çıkan kararda şöyle dendi:

  1. “İlimiz Merkez Beşevler Mahallesinde bulunan Edip Solmaz Halk Evinin ismi; BATMAN BELEDİYESİ BEŞEVLER MAHALLESİ BİLGİ EVİ
  2. İlimiz Merkez Petrolkent Mahallesinde bulunan Mehmet Sincar Halk Evinin ismi; BATMAN BELEDİYESİ PETROLKENT MAHALLESİ BİLGİ EVİ
  3. İlimiz Merkez Huzur Mahallesinde bulunan Ahmet Kaya Halk Evinin ismi; BATMAN BELEDİYESİ HUZUR MAHALLESİ BİLGİ EVİ olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.”
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.