Katalonya yerel seçimlerinde bağımsızlıkçılar çoğunluğu sağladı

Katalonya yerel seçimlerinde bağımsızlıkçılar çoğunluğu sağladı

Katalonya'nın birçok lideri tutuklu veya sürgünde olan bağımsızlıkçı partileri, Katalonya yerel seçimlerde çoğunluğu sağladı.

A+A-

Bağımsızlık referandumu sonrası yapılan yerel seçimlerde Katalonya, %82'yi bulan katılım oranıyla sandık başına gitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Katalan lider Carles Puigdemont'un bağımsızlık yanlısı Katalan Avrupa Demokratik Partisi (PDeCAT) ile Katalonya Demokratik Uyuşma'nın (CDC) oluşturduğu 'Katalonya İçin Birlikte' (Junts per Catalunya) koalisyonu ve Halk Birliği Adaylığı Partisi (CUP) Katalonya parlamentosunda 70 koltuk sahibi oldu.Parlamento 135 koltuktan oluşuyor ve çoğunluğun sağlanması için 68 koltuk yeterli görülüyor.

 

"KATALAN CUMHURİYETİ KAZANDI"

Bağımsızlık yanlıların sandıkta çoğunluğu elde etmesi üzerine çıklama yapan Halk Partisi ve Sosyalistler sonuçları kabul ettiklerini söyledi. Katalan lider Carles Puigdemont Brüksel'den yaptığı konuşmada "Katalan Cumhuriyeti kazandı" dedi. İspanya yargısının hakkında yakalama kararı çıkardığı Katalan lider Carles Puigdemont de bir süredir bulunduğu Brüksel'de yaptığı açıklamada, "Katalan Cumhuriyeti kazandı, İspanya devleti yenildi" dedi. 

Ancak bağımsızlık yanlısı partiler çoğunluğu elde etse de Katalonya'nın İspanya'nın yarı özerk bölgesi olarak kalmasından yana olan Ciudadanos (Vatandaşlar) en büyük siyasi parti konumunda.Bu da, hükümeti kurma yetkisinin hangi partiye verileceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.