Karayılan: TEV-DEM ve ENKS Soçi'de birlikte hareket etmeli

Karayılan: TEV-DEM ve ENKS Soçi'de birlikte hareket etmeli

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne ENKS ve TEVDEM’in birlikte katılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Ronahi Tv’ye katılarak gündemi değerlendiren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye toplantısına ilişkin  “Eğer Soçi toplantısına gideceklerse o zaman herkes gitmelidir. TEV-DEM, kantonların yönetimi biz gitmiyoruz deseler sadece ENKS giderse bana göre yanlış olur. Ben taraflara şu çağrıyı yapıyorum. Gideceklerse iki taraf birlikte gitsinler. Gitmeyeceklerse de iki taraf birlikte gitmemelidirler” ifadelerini kullandı.

Soçi'ye gidilmelidir!

TEVDEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl’in ‘Soçi toplantısına katılmamızın bir anlamı kalmadı’ açıklamasına ilişkin ise Karayılan şu yorumda bulundu:

“Kuşkusuz çözüme dönük tüm girişimler değerlidir. Suriye sorunlarını çözümü gereklidir de. Suriye halkları bu savaştan çok fazla zarar gördüler. Suriye’nin birçok kenti yıkılıp gitti. O açıdan çözüme dönük tüm çabalar insanidir, değerlidir. Desteklemek gerekir. Suriye topraklarında ve Rojava’da barış ortamı oluşmalı. Rojava’da Suriye’nin bir parçasıdır. Onun için bu çerçevede gelişen çabalar önemlidir.

Rusya’nın öncülüğünde Soçi’de yapılması planlanan toplantı da önemlidir. Çözümde rol sahibi olabilir. Fakat Türk devletinin Soçi toplantısından önce gelişen saldırıları bölgedeki barışı baltalıyor. IŞİD’e karşı savaşı provoke etti. Ama soğuk kanlı yaklaşmak gerekir. Hemen oyuna, provokasyona gelmemek gerekir. Belki sayın Aldar Xelil öyle demiştir. Ama bana göre protesto edilmemelidir. Gitmemek gibi bir tutuma girilmemeli.”

Türkiye'nin Afrin bölgesine saldırmasına yönelik konuşan Karayılan, şunları söyledi: “Rojava, (Batı Kürdistan) hiçbir zaman Türkiye için tehdit olmamıştır. Fakat Türkiye bunu bahane yaparak batı Kürdistan’ı işgal edip, Kürtlerin statü sahibi olmasını engellemek istiyor. Halkımızın ve savaşçılarımızın Afrin’de gösterdikleri direniş bizim ve Kürt halkı için gurur vericidir. Afrin’in Türkiye’nin eline düşmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.