Kanada'da camiye saldırı: En az 6 ölü

Kanada'da camiye saldırı: En az 6 ölü

Kanada'nın Quebec kentinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

A+A-

 

 

Emniyet yetkilileri, Quebec İslami Kültür Merkezi'nde gerçekleşen olayla ilgili, 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kentte yayınlanan yerel bir gazete olan Le Soleil'de saldırganlardan birinin 27 yaşında olduğu ve Quebecli ismi taşıdığını iddia etti. Aynı gazete, saldırganlardan birinin de Kalaşnikof taşıdığını öne sürdü.

Saldırının akşam namazı sırasında meydana geldiği açıklandı.

Dini merkezin yetkilisi olan Mohamed Yangui, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, saldırı sırasında camide olduğunu ancak kaç kişinin yaralandığını bilmediğini söyledi.

Radyo Kanada'ya konuşan görgü tanıkları, iki kişinin camide bulunan onlarca insanın üzerine ateş açtığını açıkladı.

Quebec Başbakanı Philippe Couillard, halkın güvenliğinin sağlanması için her türlü önlemin alındığını ifade ederek, "Quebec'in Müslüman inancı taşıyan halkının yanındayız" dedi.

Trudeau: Çeşitlilik bizim gücümüz

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 'terör' saldırısı olarak nitelediği 'korkakça' olayı kınadığını açıkladı.

Trudeau, yaptığı açıklamada, "İbadet ve sığınak niteliği taşıyan bir merkezde Müslümanlara gerçekleşen bu terörist saldırısını kınıyoruz. Bu kadar anlamsız bir şiddeti görmek yürek burkuyor. Çeşitlilik bizim gücümüz, dini hoşgörü biz Kanadalıların çok önem verdiği bir değer" dedi.

Trudeau aynı zamanda, "Müslüman Kanadalılar, bizim ulusal kumaşımızın önemli bir parçası, böylesine anlamsız hareketlerin bizim topluluklarımızda, şehirlerimizde ve ülkemizde yeri yok" ifadesini kullandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau pazar günü ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına getirdiği seyahat engelleri ile ilgili açıklama yapmıştı. Trudeau, "120 gün içerisinde ABD'ye mülteci kabulünü durduran" kararnamenin ardından ABD'ye giremeyen mültecilerin Kanada'ya gelebileceğini söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.