İsrail jetleri Şam’da İran’ı vurdu!

İsrail jetleri Şam’da İran’ı vurdu!

Dün gece saatlerinde İran’a ait jetler Şam’a 13 km mesafedeki Kisva’daki Şam yönetimine ait askeri üssü vurdu. Suriye hava savunma sistemlerinin füzelerle karşılık verdiği bildirilirken can kaybı veya yaralanmalara yönelik herhengi bir açıklama yapılmadı.

A+A-

İsrailli Haaretz gazetesi, İsrail’in Suriye’deki İran askeri üssünü vurduğunu son dakika koduyla dünyaya duyurdu. Habere göre, Lübnan hava sahasını kullanan savaş uçakları başkent Şam yakınlarındaki İran askeri üssünü hedef aldı. Saldırının gerçekleştiği yer, Şam’a 13 kilometre mesafedeki El Kisva. Uçakların bombardımanının hemen ardından şiddetli patlama sesleri duyuldu.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, patlamalardan sonra Şam ve çevresinde büyük oranda elektriklerin kesildiğini aktardı. Suriye’deki hava savunma sistemleri İsrail jetlerine füze ile karşılık verdi.

Saldırı ile ilgili Suriye veya İran’dan henüz bir açıklama gelmedi. İsrailli yetkililer de yorum yapmayı reddetti.

 Hizbullah’ın Al-Manar TV kanalı Cuma günü gündüz saatlerinde İsrail uçaklarının Lübnan üzerinde uçtuğunu bildirmişti.

BBC, yakın zamanda Kisva’da İran’a ait bir üssün inşa edildiğini duyurmuştu.

Sky News Arabia Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail savaş uçaklarına füze fırlattığını söyledi. Suriye resmi haber ajansı bir saldırı olduğunu doğruladı fakat hedefine veya can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi vermedi.

Geçtiğimiz aylarda ise Netenyahu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında İran’ı “Suriye, Irak ve Lübnan’da terör ve korku saçmakla” eleştirmiş“ İran’ın Suriye’de kalıcı askeri üsler kurmasını ve bize karşı ölümcül silahlar üretmesini önlemek için harekete geçeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.