İskoçya'dan İngiltere'ye bağımsızlık çağrısı!  

İskoçya'dan İngiltere'ye bağımsızlık çağrısı!  

.

A+A-

Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasında varılan ticaret anlaşmasına değinen İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Sturgeon, söz konusu anlaşmanın Brexit’le kendilerinden alınanı telafi edemeyeceğini belirterek bağımsızlık çağrısında bulundu.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, İngiltere ve AB'nin yaptığı ticaret anlaşmasına dair değerlendirmelere yer verdi.

Nicola Sturgeon, Brexit’in İskoçya halkının iradesine aykırı olduğunu kaydederek, “Brexit’in bizden aldıklarını telafi edecek hiçbir anlaşma yok. Bağımsız bir Avrupa ülkesi olarak kendi geleceğimizin haritasını çizme zamanı" sözlerini kullandı.

BBC'ye açıklamada bulunan Galler Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mark Drakeford ise, Avrupa Birliği (AB) ile varılan ticaret anlaşmasının Galler halkına vadedilen bir şey olmadığını dile getirdi.

Mark Drakeford, anlaşmayı “zayıf” bulduğunu ve bazı iyileştirmeler yapılması gerekebileceğini belirterek “Galler halkı, farklılıklar görecek. Avrupa’ya seyahat etmek eskisi kadar kolay olmayacak. Gallerli öğrenciler, Avrupa’daki üniversitelere erişemeyecek" açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.