IŞİD’in elinde 2 bini aşkın Ezidi bulunuyor’

IŞİD’in elinde 2 bini aşkın Ezidi bulunuyor’

.

A+A-

Bu yıl IŞİD’in elindeki 7 Ezidi çocuk kurtarılırken, akıbeti bilinmeyen Ezidi bir çocuğun annesi, “Oğlum IŞİD tarafından kaçırıldığında 4 yaşındaydı, şimdi 12 yaşında” dedi.

 

Söz konusu çocuğun annesi Amşa Şemo yaptığı konuşmasında, “İbrahim henüz dört yaşındaydı. O kadar küçüktü ki hiçbir şey bilmiyordu. Suriye'de çok aradık ama ondan haber alamadık. Başına ne geldiğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Şemo, “Hem Kürdistan Bölgesi Hükümetine hem de Irak hükümetine çocuğumu geri getirmeleri için çağrıda bulunuyorum” dedi.

 

2014 yılında Şengal’e saldıran IŞİD 2 binden fazla çocuk da dahil olmak üzere 6 bin 417 Ezidi’yi kaçırdı.

 

O dönemden beri Ezidileri kurtarma süreci devam ederken, halen 2 bini aşkın Ezidi Kürt’ü IŞİD’in elinde bulunuyor.

 

Kaçırılan Ezidileri Kurtarma Ofisi, Rojava’daki kamplarda IŞİD’in elinde bulunan Ezidi Kürt çocuklarını kurtarma sürecinde bir çok engelle karşılaştıklarını belirtiyor.

 

Kaçırılan Ezidileri Kurtarma Ofisi Başkanı Hüseyin Kaidi yaptığı açıklamada, “Ezidilerin kaçırılmasından sekiz yıl sonra, çok küçük yaşta IŞİD tarafından kaçırılan çocukları tespit etmekte giderek artan zorluklarla karşılaşıyoruz” dedi.

 

Söz konusu çocuklara IŞİD tarafından şiddet ve aşırılık yanlısı düşünceler öğretilirken, bu çocukların çoğu anadili olan Kürtçe’yi de unutmuş durumda.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.