IŞİD yine sahnede...Savaş uçakları Kerkük çevresini bombaladı!

IŞİD yine sahnede...Savaş uçakları Kerkük çevresini bombaladı!

Irak savaş uçakları Kerkük’ün Dubiz nahiyesi çevresini bombaladı.

A+A-

Kürt yetkililer IŞİD örgüt üyelerinin Kerkük kent merkesine yakınlaştığını söylüyor. Irak savaş uçakları dün gece Kerkük’ün Dubiz nahiyesine bağlı Nebî Awa köyündeki IŞİD mevzilerini bobaladığı bildirildi.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Kerkük Asayişi yetkililerinden   Mihemed Kemal 16 Ekim’de Kerkük’ün Haşdi Şabi’nin tarafından işgal edilmesi ile birlikte IŞİD üyelerinin Nebî Awa köyüne yerleştiğini söyledi.  Kürt yetkili bu köyden IŞİD üyelerinin çevre köylere sık sık saldırı düzenlediğini ve çok sayıda  sivili  öldürdüğünü sözlerine ekledi.

Asayiş komutanı Mihemed Kemal dün Irak savaş uçaklarının Dubiz nahiyesi kırsalını ve Domelan tepesini iki kere bombaladığını söyledi.  

Kürt yetkili IŞİD2in ilk defa bu kadar Kerkük kent merkezine yaklaştığını belirterek “Kerkük’ün güvenliği tehlikede. Irak güvenlik güçleri IŞİD karşısında zayıf bir güç, kentti koruyacaklarını sanmıyorum” dedi.

Mihemed Kemal IŞİD tehlikesine karşı en doğru kararın Irak güvenlik güçleri  ile Peşmerge Güçleri’nin ortaklaşa kentin güvenliğini sağlması olduğunu belirterek, IŞİD örgütünün her geçen gün Kerkük kenti için büyük tehdit oluşturduğunuz belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.