İran'dan Çin’e  tepki!

İran'dan Çin’e tepki!

.

A+A-

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Suudi Arabistan ziyareti esnasında iki ülkenin yayımladığı ortak açıklamada, İran'a "diğer ülkelerin iç işlerine karışmaması" çağrısı yapmıştı.

İran, Şi Cinping'in Suudi Arabistan'ı ziyareti esnasında iki ülke tarafından yayınlanan ortak açıklamada, Tahran'ın bölge ülkelerine müdahale ettiğine ilişkin suçlamalara yer verilmesine tepkide bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cemşidi, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Şi'nin, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette ülkesine ilişkin suçlamaya cevap verdi.

Cemşidi, "Pekin'deki meslektaşlarıma bir hatırlatma: Suudiler, ABD ile birlikte Suriye'de DEAŞ ve El Kaide'yi destekleyip Yemen'e gaddarca davranırken İran bölgesel istikrar ve güvenliği yeniden sağlamak ve güvensizliğin hem Doğu'ya hem de Batı'ya yayılmasını önlemek için terörist gruplarla savaştı” dedi.

Ayrıca, "İran'ın iyi komşuluk ilkesine saygı göstermesinin önemi" de vurgulanırken iki ülkenin ayrıca "İran'ın nükleer programının barışçıl doğasından emin olmak için işbirliğini güçlendirme ihtiyacı" konusunda anlaştığı belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.