İran'da parlamento ve Humeyni'nin mezarında saldırı

İran'da parlamento ve Humeyni'nin mezarında saldırı

Saldırılarda iki kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı kaydedildi.

A+A-

İran'da yarı resmi iki haber ajansı, parlamento ve Humeyni'nin mezarında saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırılarda iki kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İran haber ajansları silahlı saldırganların bugün parlamentoya girerek ateş açması sonucu bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyururken, Ayetullah Humeyni'nin mezarında da intihar saldırısı olduğunu bildirdi.

Fars ve Mehr haber ajanslarının Telegram mesajlaşma yazılımındaki gönderi listesine iletilen mesajda, "Bir kişi bugün İran parlamento binasına girerek korumalara ateş açtı. Bir korumayı bacağından vurdu ve kaçtı" denildi.

İranlı milletvekili Elias Hazrati ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada üç saldırganın birinin tabanca diğer ikisinin ise makineli tüfeklerle parlamentoya girdiğini söyledi.

ISNA haber ajansına konuşan bir milletvekili de parlamentonun kapılarının kapatıldığını ve bir saldırganın etrafının güvenlik kuvvetlerince sarıldığını söyledi.

Devlet televizyonu saldırı ile ilgili bir kadının gözaltına alındığını bildirdi.

Yarı resmi Tasnim haber ajansı iki sivilin de olayda yaralandığını duyururken, saldırganın kimliğinin ve saldırı nedeninin belirsizliğini koruduğunu aktardı.

Diğer taraftan yarı resmi Fars ve IRIB haber ajansları Tahran'ın güneyinde bir kişinin Ayetullah Humeyni'nin anıt mezarında ateş açtığını ve birkaç kişiyi yaraladığını bildirdi.

İran devlet televizyonu biri intihar saldırganı dört “teröristin” Humeyni’nin mezarına girdiğini söylerken, ISNA kaynaklarına dayandırdığı haberinde Humeyni’nin mezarındaki saldırganın kendini havaya uçurduğunu aktardı. ILNA haber ajansı Humeyni'nin mezarında beş kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırıda saldırganın yanı sıra bir bahçıvanın öldüğü kaydedildi. ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.