İran'da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı da gözaltına alındı

İran'da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı da gözaltına alındı

.

A+A-

Başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Jîna Eminî'nin işkenceyle katledildiği İran'da isyan dalga dalga yayılıyor.

Polisin onlarca kişiyi öldürdüğü eylemler birçok kentte devam ederken, eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı, kadın hakları savunucusu Faize Haşimi de gözaltına alındı.

AA'nın İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'ine dayandırdığı habere göre Haşimi, "göstericileri sokak protestolarına teşvik ettiği" gerekçesiyle bir güvenlik kurumu tarafından gözaltına alındı.

Daha önce Tahran milletvekili olarak İslami Şûra Meclisi'nde görev yapan Haşimi, 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan olaylarda "ülke güvenliğine karşı eylemlerde bulunduğu" iddiasıyla kısa bir süre tutuklanmıştı.

Faize Haşimi, 17 Eylül'de Jîna Eminî'nin ölümünden sonra "Clubhouse" adlı sosyal medya platformunda yaptığı bir konuşmada, "İran'ın mahkumlara muamelesinin İsrail'den daha kötü olduğunu" söylemişti.

Özellikle son yıllarda ülke yönetimine karşı sert eleştiri ve suçlamalarıyla gündeme gelen Haşimi, 2017'de Zencan Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Başörtüsünün Şah döneminde yasaklanmasına karşı çıktığım gibi şu anda mecburi olmasına da karşıyım" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.