İran: Tahran'da asitli saldırı 16 kişi yaralandı

İran: Tahran'da asitli saldırı 16 kişi yaralandı

Başkentin güneyinde motosikletli bir sürücünün yol kenarında bekleyen yayalara asit atması sonucu 16 kişi yaralandı.

A+A-

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, başkent Tahran’da asitli saldırı düzenlendiğini duyurdu. Başkentin güneyinde motosikletli bir sürücünün yol kenarında bekleyen yayalara asit atması sonucu 16 kişi yaralandı.

Ülkede dün IŞİD’in düzenlediği saldırılar nedeniyle terör endişesi yaratan olayın altından eş kavgası çıktı. Yargı kaynakları, saldırganın eşiyle tartışması sonrasında öfkelenip böyle bir eyleme kalkıştığını açıkladı. 


Dün Tahran’da İran parlamentosu ve Humeyni'nin türbesinde düzenlenen ve en az 12 kişinin öldüğü iki intihar saldırısını düzenleyenlerin IŞİD'e katılan İran vatandaşları olduğu bildirildi.

İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine saldırı düzenleyen altı kişinin İran vatandaşı olduğu açıklandı. İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Seyfullahi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada saldırganların İran vatandaşı olduğunu ve İran'ın farklı bölgelerinden IŞİD'e katıldığını açıkladı.

İran haber ajansları, Tahran'daki saldırılarda en az 12 kişinin öldüğünü ve 42 kişinin de yaralandığını bildirmiş, İran Devrim Muhafızları ise saldırıların arkasında Suudi Arabistan ve ABD'nin olduğunu iddia etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.