İran protestoları..Rojhılat'ta halka ateş açıldı!

İran protestoları..Rojhılat'ta halka ateş açıldı!

İran'da protestolar devam ederken, Doğu Kürdistan'ın (Rojhilat) Kereç kentindeki protesto gösterileri sırasında otomobil içerisinden açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

Rudaw'ın İran medyasına dayandırdığı habere göre, önceki gün Kereç kentinde hayat pahalılığını protesto gösterileri sırasında otomobil içerisinden açılan ateş sonucu bir kişi öldürüldü.

Katil zanlılarının kullandığı otomobilin markasının tespit edildiği belirtilirken, Olayla ilgili daha fazla ayrıntılı açıklama yapılmadı. 

İran'ın İsfahan şehrinde önceki gün yeniden başlayan ve Tahran ile Elburz eyaletlerine yayılan ekonomik sorunların protesto edildiği gösteriler  kısa sürede kısa sürede İran'ın diğer şehirlerine de sıçramıştı.

Bazı noktalarda eylemcilerle güvenlik güçlerinin çatışmalarına sahne olmuş, Tahran yakınlarındaki Kereç kentinde de rejim karşıtı slogan atan göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşanmıştı.

İran'ın Meşhed kentinde aralık ayında ekonomik sorunlar sebebiyle başlayan, ardından İsfahan'ın da aralarında bulunduğu birçok kente yayılan gösterilerde 25 kişi hayatını kaybetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.