İran eski cumhurbaşkanı Hatemi: İran'da sistem çöküyor!

İran eski cumhurbaşkanı Hatemi: İran'da sistem çöküyor!

Eski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, ülkesinin demokrasi ve adalet konularında yüz yıl geriye gittiğini belirterek, rejimin çöküşü konusunda uyardı.

A+A-

Reformist kanadın lideri olarak kabul gören Hatemi, kendisine ait internet sitesinde reformist gençlerle bir araya geldiğini açıkladı.

Gençlerle ülkedeki sorunları ele aldığını belirten Muhammed Hatemi, yolsuzluk ve ayrımcılığı eleştirerek, İran’ın reformistler ile muhafazakarlar arasında bölünmesiyle halk protestolarının patlak verdiğini vurguldı.

Ülkedeki yolsuzluğun, İran ve devrimi tehdit edecek noktaya ulaştığını belirten Hatemi, rejimin yolsuzlukla mücadele ve adalet sağlamada başarısız olduğunu söyledi.

İran’da yolsuzluklara ilişkin, “reformist” ya da “muhafazakar” ayırımı yapmadığını kaydeden Hatemi, reformistlere çağrıda bulunarak, şu anda önceliğin “tehlikeyi önlemek” ve “İran’ı kurtarmak” olduğunu söyledi.

Muhammed Hatemi’nin Ocak ayında düzenlenen halk protestolarına karşı sergilediği olumsuz tavır, Reformistler tarafından eleştiri yağmuruna tutulmasına neden olmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.