İran, Almanya'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

İran, Almanya'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

.

A+A-

İran, Alman makamların İran'a yönelik açıklamalarına tepki olarak, ülkenin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayımlanan açıklamada, Alman makamlarının İran'ın iç gelişmelerine ilişkin "müdahaleci" açıklamaları ve ülkedeki "karışıklık ve istikrarsızlığı destekleyici tutumlarının" devam etmesine tepki olarak Almanya'nın Tahran Büyükelçisi Hans Udo Muzel'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtti.

Söz konusu yapılan açıklamada, Almanya’nın İran'ın "iç işlerine kabul edilemez müdahalesinin" sürdürülmesine tepki vererekTahran'ın protestosunun Büyükelçi Muzel'e iletildiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Alman Büyükelçiye, Alman makamlarının "yıkıcı eylemleri" başkaları için iyi, kendileri için kötü olarak görme şeklindeki "çifte standardının" son derece üzücü olduğunun iletildiği belirtildi.

Öte yandan, Almanya'nın Tahran Büyükelçisi Hans Udo Muzel'in "İran'ın mesajını ülkesine ileteceğini" belirttiği aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.