IRAK/ Protestoların dozu artıyor, 1 kişi öldü, güvenlik güçleri alarmda!

IRAK/ Protestoların dozu artıyor, 1 kişi öldü, güvenlik güçleri alarmda!

Irak'ta elektrik kesintileri ve işsizliği protesto amacıyla düzenlenen gösteriler yayılıyor. Basra'da başlayan protestolar Bağdat'a da sıçradı. Meysan kentinde güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Irak'ta elektrik kesintileri ve işsizliği protesto amacıyla düzenlenen gösteriler yayılıyor. Basra'da başlayan protestolar Bağdat'a da sıçradı. Basralılar, yıllardır bölgelerinde faaliyet gösteren petrol şirketlerinde yabancıların yerine kendilerinin istihdam edilmesini talep ediyor. Ayrıca sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden de şikayetçiler.

AA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre Meysan kentinde güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Irak’ın güneyindeki Meysan kentinde göstericiler, Dava Partisi’nin yanı sıra Ammar el-Hekim’in Ulusal Hikmet Akımı (parti) ve İran destekli Bedir Örgütü ile Yüksek İslami Konseyi (Şii) Partisi’nin binalarını basarak, ateşe verdi.

Necef’te devam eden gösteriler sırasında sokağa dökülen vatandaşlar da Necef Havalimanı’nı basarak içeri girdi.

Zikar kentindeki göstericiler, eylemleri sırasında “İran, seni artık istemiyoruz” sloganları attı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ise Basra’da yaptığı açıklamada, “Basra halkı, gösterileri Basra’nın çıkarı için yapıyor. Bundan en ufak şüphemiz yok.” ifadelerini kullandı.

Sadr’dan göstericilere zarar verilmemesi çağrısı
Ülkede 12 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde birinci çıkan Mukteda es-Sadr da gösterilere dair açıklama yaptı.

Sadr, açıklamasında, göstericilere zarar verilmemesi çağrısında bulunurken, göstericilerin de kamu mallarına zarar vermemesini istedi.

 

(Ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.