Irak güçleri Kerkük'ü terk etmeye hazırlanıyor

Irak güçleri Kerkük'ü terk etmeye hazırlanıyor

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebvar Talabani, Kerkük’teki Iraklı güçlerin olası bir karışıklıkta kenti terk etmek için hazırlık yaptıklarını söyledi.

A+A-

K24 haber bültenine bağlanan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebvar Talabani, Bağdat’ın bugüne kadar anayasayı ihlal ederek geldiğini ve 16 Ekim olaylarından sonra Kürtlere tarihteki acılarını tekrar yaşatmak istediklerini ama gelinen neticede Kerkük’ün Peşmergesiz güvende olmadığını gördüklerini belirtti.

16 Ekim 2017’den sonra Kerkük ve çevresindeki ilçelere giren Irak Güçleri ve Haşdi Şabi milislerinin kontrollerinde olan bölgeleri koruyamayacaklarını kaydeden Talabani, “Peşmerge o bölgelerin insanı ama Iraklı güçler oralı değiller ve bölge halkına yabancılar” dedi.

Kerkük’te Iraklı güçlerin olası bir karışıklıkta kenti terk etmek için hazırlık yaptığını ifade eden Talabani, “Şuan Kerkük’teki Iraklı güçler Kerkük halkına, özellikle de Kürtlere kendileri için acil bir şekilde sivil elbise temin etmelerini söylüyorlar. Sıkıntılı bir durumla karşılaştıklarında kendilerini kurtarmak için böyle bunu yapıyorlar. Yaşananlar, Peşmergenin tekrar Kerkük ve çevresindeki ilçelere dönmesi gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.

Talabani şöyle devam etti: “Irak’ta iktidara gelen herkes önce Kürtlerden destek ister sonra da Kürtlerin haklarını çiğner. Fakat Kürtler her zaman temiz niyetli olduklarını gösterdiler.

50 gündür seçimler gerçekleştiği halde halen Bağdat’ta hükümet kurulamadı. Bu, Şiilerin kendi arasındaki anlaşmazlıkları ve Iraklı siyasi tarafların uzlaşamamasından kaynaklanıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.