İnternet'e dev sansür: Youtube ve Netflix kapanıyor mu?

İnternet'e dev sansür: Youtube ve Netflix kapanıyor mu?

HDP Milletvekili Paylan, TBMM'de dün kabul edilen düzenlemeyle Youtube ve Netflix'in kapatılabileceğini söyledi. Paylan, Doğan medya Grubu'nun satışına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

RTÜK’ün internet ortamına müdahale edebilmesine imkan tanıyan denetimi getiren yasa tasarısı Meclis’te kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, iktidarın internet alanını da “zapturapta altına almaya çalıştığını” belirterek, “Havuzdaki yandaş gazetecileriniz bağırdığı anda YouTube yasaklanabilir. Netflix yasaklanabilir” dedi.

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) dijital yayın platformlarına müdahale edebilmesine olanak sağlayan yasa tasarısı TBMM’de kabul edildi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada düzenlemeye karşı çıktı.

İnternet alanında diğer alanlara oranla kısmi bir özgürlük olduğunu belirten Paylan, hükümetin bu düzenlemeyle “bu alanı da fazla görerek tam bir sessizliğe büründürmeye çalıştığını” söyledi.

Paylan, şunları söyledi:

“Orada herkes kendi çabasıyla, sosyal medyada, diğer medya aracılıklarıyla, kendi yaptığı yayınlarla vatandaşa ulaşmaya çalışıyor. Herkes, yalnızca milletvekilleri, siyasetçiler değil, herkes sosyal medya üzerinden kendini ifade etmeye çalışıyor. İktidar bu alanı da fazla gördü. Tam bir istibdat yaratmak istiyor, tam bir sessizliğe büründürmeye çalışıyor ülkeyi ve bunun için de internet alanını da zapturapta alması lazım. Ve diyor ki: ‘Radyo, Televizyon Üst Kuruluna ben yetki vereceğim, internet alanını denetleteceğim.’

‘İnternet zapturapt altına alınmaya çalışılıyor’

Düzenlemenin internette yapılan her türlü yayın için lisans alınmasını öngördüğünü belirten Paylan, “Ben burada bir yayın yapsam, kenarına ‘Paylan TV’ yazsam bildiğiniz platformlardan birisine, gidip lisans almam gerekiyor Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan. İnternet alanını da zapturapta aldıracaktır. Bu yola tevessül etmeyin diyorum. Son kalan özgürlük alanını da kapatmayın, ülkemizi Kuzey Kore ligine düşürmeyin” dedi.

‘YouTube ve Netflix yasaklanabilir’

Düzenlemeyle birlikte istendiği zaman YouTube ve Netflix’in de yasaklanabileceği uyarısında bulunan Paylan şunları söyledi:

“Yarın bu maddeyle YouTube kapatılabilir. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren bir video var’ diye RTÜK’e koştuğu anda, bu da medyaya düştüğü anda, o havuzdaki sizin yandaş gazetecileriniz bağırdığı anda YouTube yasaklanabilir. Netflix yasaklanabilir. Yarın Netflix’i yasaklamış, YouTube’u yasaklamış bir ülke olursak ülkemiz tam bir Kuzey Kore ligine düşmüş olacak. Bunlara yol vermeyelim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.