İngiltere: PKK ile barış sürecine dönülmeli!

İngiltere: PKK ile barış sürecine dönülmeli!

İngiltere'nin Uluslararası Gelişme ve Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, Türkiye ile PKK arasında barış görüşmelerinin başlaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Türkiye’nin PKK ile mücadeleden dolayı güvenliğiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını, bundan dolayı zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan İngiliz bakan, Türkiye’nin yaşadığı sorunları diyalogla çözmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye’de yaşanan iç savaşın sona erdirilmesi ve ülkede güvenliğin sağlanmasının Türkiye ile PKK arasında yaşanan sorunların çözümüne katkı sunacağının altını çizen Alistair Burt, " Bize göre Türkiye ve PKK'nin, aralarındaki sorunları diyalogla çözmeleri için desteklenmesi gerekir.” dedi.

Geçmişten dersler çıkarması için Türkiye’ye şans verilmesi gerektiğini de vurgulayan Burt, “Türkiye’nin geçen yıllarda PKK ile başlattığı barış süreci, olumlu sonuçlar ortaya çıkarmıştı. Taraflar, barış sürecine tekrar dönülebilirler ve bu her açıdan olumlu olur.” diye konuştu.

"PYD, SURİYE’DEKİ SİYASİ SÜRECE KATILMALI"

Batı Kürdistan’da (Rojava) kontrolü elinde bulunduran Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Suriye ile ilgili uluslararası düzeyde devam eden müzakere süreçlerine katılmamasıyla ilgili de konuşan bakan Alistair Burt, PYD’nin Suriye’de yaşanan iç savaşın sonlandırılması için gerçekleştirilen diyalog girişimlerine katılması gerektiğini söyledi.

Rojava’da PYD tarafından ilan edilen kanton idarelerinin tek taraflı olarak alınmış kararlar neticesinde gerçekleştiğini ifade edn Burt, tek taraflı bu girişimleri desteklemediklerini vurguladı.

PYD’nin Suriye’de etkin bir siyasi güç olduğunu da dile getiren Alistair Burt, Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) de Rojava’da varlığını sürdürdüğünü belirtti.

(K24)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.