İngiltere açıkladı: O bölgeye, askeri güç yığılacak!

İngiltere açıkladı: O bölgeye, askeri güç yığılacak!

.

A+A-

 İngiltere Strateji Komutanlığı Direktör Yardımcısı Korgeneral Thomas Copinger-Symes, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne Eurofighter Typhoon ve F-35 savaş uçaklarından oluşan bir hava savunma gücü konuşlandıracağını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Copinger-Symes, İngiltere, Rusya'nın Akdeniz ve Orta Doğu'daki faaliyetlerine karşı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne (GKRY), Eurofighter Typhoon ve F-35 savaş uçaklarından oluşan bir hava savunma gücü konuşlandıracağını belirterek,"Kıbrıs Gücü, İngiltere'nin savunması için anahtar rolde" dedi.

Yapılacak olan askeri yığınağın, İngiltere'nin özellikle Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki Rusya faaliyetlerini dengelemek amacı içerdiği aktarıldı.

“Sorunlara hızlı cevap vermek için gerekli”

İngiltere yetkilileri, 2030'lu yıllarda Hint-Pasifik bölgesine daha fazla odaklanacağını açıklayarak, Cebelitarık, Almanya, Kıbrıs, Umman ve Singapur'daki askeri üslerin "sorunlara hızlı şekilde cevap verebilecek pozisyonda olmaları." planıyla hareket ettiklerini belirtti.

2021 yılında, İngiliz toprağı olan Kıbrıs'taki Dikelya ve Ağrotur üslerinin yenilenmesi ve güçlendirilmesi de bu konu bağlamında kararlaştırılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.