İnce seçim sonuçlarını kabul etti, iddialara yanıt verdi

İnce seçim sonuçlarını kabul etti, iddialara yanıt verdi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Erdoğan’ın zaferi ile sonuçlanan seçim sonuçlarını kabul ettiğini belirtti. İnce “Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır." dedi.

A+A-

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde seçim sonuçlarına ilişkin merakla beklenen açıklamasını yaptı.

Kendisinin tehdit edildiği iddialarına yanıt veren İnce, “Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da yeryüzüne gelmedi. Eşimi kaçırmışlar beni tehdit etmişler, bunlar birkaç şizofrenin çıkardığı bir şey” dedi.

“15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım” diye devam eden İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise şu çağrıyı yaptı:

“Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. Herkesi kucaklayınız. Bu gerginliğe son verin, herkesi kucaklayın.”

“Seçime kan bulaşmıştır; tek adam rejimine geçilmiştir”

“Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır. Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır” diyen İnce, şöyle devam etti:

“16 Nisan’da hayır-evet bloku olarak şekillenme ortaya çıkmıştı. Hayır oyunun 16 Nisan’dan az olması açıklanmaya muhtaçtır. Oylara seçim sürecinde müdahale edildiğini gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazandır. Bize ulaşan tutanaklarla YSK’nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir.”

“Bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalı”

Siyasete devam edeceğinin altını çizen İnce, “Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz olmaya devam edecek. Her 3 vatandaştan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşların takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmak ve seçimde yaşadığımız heyecanı büyüyerek devam ettirmektir” dedi.

“Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yaşamını sürdüremez” diyen İnce, “Yerel seçimlere kadar süreci çok iyi değerlendirmeliyiz” diye ekledi.

Partisi ve kendi adına özeleştiri de veren İnce, “Eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalıdır” diye konuştu.

WhatsApp mesajı tartışması

İnce, Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya’ya attığı ve tartışmaya neden olan “Erdoğan’ın kazandığını kabul ediyorum” mesajıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:

“İsmail Küçükkaya’ya arkadaşça mesaj attım. Vatandaşlarımızın bunu tweetle değil benden öğrenmesi gerekirdi. Bir hatam oldu. Her şey netleşince açıklama yapacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim, öyle bir şey yazmamam gerekiyormuş. Özür diliyorum onun için. Medyanın karşısına çıkacaktım. Oy çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçim sonucunu kabul ediyorum. Arada 10 milyon fark var. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır, o konuda bir hata oldu.”

“41 yıl sonra 30 barajını aştık”

Diğer muhalefet partileri biraz fazla oy alsa seçimin ikinci tura kalacağını söyleyen İnce, “41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 8-9 puan fazla almışız. Diğer muhalefet partileri 10’un üzerinde alsa seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50’yi de yıkabiliriz” diye konuştu.

İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşme yapacağını belirtti.

“Önümüzden yürü derlerse yürüymeye hazırım”

Parti içi tartışmalara dair sorulara yanıt vermekten imtina eden İnce, “Önümüzden yürü derlerse yürüymeye hazırım” diyerek de CHP Genel Başkanlığı için yeşil ışık yaktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.