İnce, önce Demirtaş'a sonra Hakkari'ye gidecek

İnce, önce Demirtaş'a sonra Hakkari'ye gidecek

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret ettikten sonra Hakkari'ye gidecek.

A+A-

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyasıyla ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Çarşamba günü Edirne’ye giderek HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edecek olan İnce, bir sonraki gün Hakkari’de olacak. 

 

EDİRNE CEZAEVİ’NDE DEMİRTAŞ’I ZİYARET EDECEK

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı adayı İnce, çarşamba günü Edirne’ye gidecek. Edirne Cezaevi’nde HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ı ziyaret edecek olan İnce, daha sonra kentte bir miting düzenleyecek.

 

DİYARBAKIR PLANINA ERDOĞAN AYARI

İnce’nin Edirne’den sonraki programı için ilk olarak Diyarbakır planı yapıldı. Ancak 10 Mayıs Perşembe günü Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu kente alınan Türkiye Ziraat Kupası final maçı oynanacak. Erdoğan’ın maçı izlemek için Diyarbakır’a gitme ihtimali bulunuyor. Bu ihtimal üzerine programların çakışmaması için Diyarbakır yerine Hakkari’ye gitmeye karar verildi. İnce, seçim kampanyası kapsamında ileri bir tarihte Diyarbakır’a gidecek.

 

DEMİRTAŞ’I ZİYARET KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRECEK

CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, İnce’nin kendisinin il başkanı seçildiği yaklaşık 6 ay önceki kongreye bir grup milletvekiliyle katıldığını hatırlattı. Karahanlı, “O zaman Yalova milletvekiliydi. Şimdi ise Cumhurbaşkanı adayımız. Hatta Allah’ın izniyle kazanacağımıza inanıyoruz, o nedenle ‘Cumhurbaşkanımız gelecek’ diyoruz” dedi.

Karahanlı’nın verdiği bilgiye göre, İnce Hakkari kent merkezinde bir miting yapacak, ayrıca Yüksekova ilçesine giderek burada esnafı ziyaret edecek. Geçmişten bugüne siyasetçilerin Hakkari’ye giderek bölgeye mesaj verdiğine dikkat çeken Karahanlı, Hakkari’de yapılacak bu mitingin de bu açıdan önem taşıdığını söyledi.

Demirtaş’ın yasal bir siyasi partinin genel başkanı iken düşünceleri nedeniyle cezaevinde olmaması gerektiğini söyleyen Karahanlı, İnce’nin Demirtaş’ı ziyaretinin de “Kardeşliği pekiştirmek” adına önem taşıdığını, bölgede olumlu karşılanacağını söyledi. Karahanlı, İnce’nin ilk turda AK Parti’nin üzerinde oy alacağını, 2’nci tura kalırsa da da bölgedeki oylarının yüzde 80’ini alacağını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.