Îmad Birho: Rojava'da halk PKK ile Türkiye arasındaki sorunların bedelini ödüyor

Îmad Birho: Rojava'da halk PKK ile Türkiye arasındaki sorunların bedelini ödüyor

.

A+A-

Suriye Kürdistanı Ulusal Konseyi (ENKS) Yöneticilerinden Îmad Birho yaptığı açıklamada, Rojava Kürdistanı’ndaki halkın Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Türkiye arasındaki problemlerin bedelini ödediğini belirterek, PKK kadrolarının Rojava Kürdistanı’ndan çekilmesini ve bu bölgeye karışmamasını istedi.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Birho şunları söyledi: “PKK ile Türkiye arasında yaşanan problemlerin Rojava Kürdistanı’nda devam etmesi ve bununla birlikte Türkiye ile Türkiye’ye bağlı silahlı grupların PKK’yi bahane ederek bu bölgeyi hedef alması durumu sözkonusu. PKK, Türkiye ile ABD’nin terör listesinde olduğu için Türkiye PKK’yi ve terörü bahane ederek Rojava Kürdistanı’nı hedef alıyor.”

Îmad Birho açıklamasında, kısa bir süre önce bu durumdan rahatsız olan ve kaygı duyan bir kesim Rojava Kürdistanı halkının kaçakçılara para ödeyerek Kürdistan Bölgesi’ne geçmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Birho açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Rojava Kürdistanı’ndaki halk artık PKK’nin siyasi iradesinin stratejik anlamda bölgenin istikrarı ve huzurunu sağlayacak hiç bir planlamasının bulunmadığına kanaat getiriyor. Rojava Kürdistanı halkı da artık bunu çok açık ve net bir şekilde görüyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.