Hollanda 6 cezaevini kapattı... Türkiye 174 cezaevi daha açıyor

Hollanda 6 cezaevini kapattı... Türkiye 174 cezaevi daha açıyor

Hollanda boş kalan cezaevlerini bir bir kapatıyor

A+A-

Türkiye'de mevcut 382 ceza infaz kurumu tutuklu ve hükümlülerin barındırılması için yeterli olmazken, Hollanda'da suç oranının neredeyse sıfır noktasına yaklaşması nedeniyle boş kaldığı için 6 cezaevini kapattı. 

Adalet Bakanlığı verilerine göre Türkiye'deki cezaevleri mevcudu ile tarihinin en dolu seviyesine çıktı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün (CTE) rakamlarına göre, 13 Ocak 2017 tarihi iaçık ceza infaz kutibariyle, 292 kapalı ceza infaz kurumu, 70 müstakil rumu, 2 çocuk eğitimevi, 8 kadın kapalı, 4 kadın Açık, 6 çocuk kapalı ceza infaz kurumu olmak üzere toplam 382 ceza infaz kurumu bulunuyor. Bu kurumların kapasitesi ise 202.675 kişilik.

AKP döneminde tutuklu ve hükümlü sayılı 4 kat arttı 

2002 yılında 55 bin 609 tutuklu ve hükümlü ile iktidarı devralan AKP hükümeti ise Nisan 2016 tarihine kadar tutuklu ve hükümlü sayısını 4 kat artırarak 187 bin 647'ye çıkardı. 

5 yıl içinde 174 cezaevi yapılması planlanıyor   

Cezaevlerinin doluluk oranları ve yapılacaklar konusunda Eylül 2016 tarihinde bilgi veren dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise 5 yıl içinde 174 cezaevi yapılacağını belirterek 41'inin yapımının devam ettiğini kamuoyu ile paylaşmıştı. 

Hollanda boş kalan cezaevlerini bir bir kapatıyor

Suç oranının yıllık yüzde 0.9’a düştüğü ve hakimlerin giderek daha kısa cezalar verdiği Hollanda’da geçen yıl 6 cezaevi kapatıldı. 2014’te 19, 2009’da da 8 cezaevi kapatılmıştı. Hapishanelerin kapanmasının nedeni ‘yeteri kadar suçlu’ bulunmaması. Hollanda’nın suç oranını bu kadar düşük tutabilmesinin altında yatan faktörler ise gevşetilmiş uyuşturucu kanunları, cezalandırma yerine rehabilitasyona odaklanma ve insanların tekrar iş gücüne katılmasını sağlayan ayak bileğine bağlanan elektronik izleme sistemi.

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.