HDP'nin 'cumhurbaşkanı adayı' açıklamasına TİP ve EMEP’ten yanıt: Ortak adaya daha yakınız

HDP'nin 'cumhurbaşkanı adayı' açıklamasına TİP ve EMEP’ten yanıt: Ortak adaya daha yakınız

.

A+A-

Emek ve Özgürlük İttifakı ortaklarından TİP ve EMEP, HDP'nin 'Cumhurbaşkanı adayı' açıklamasıyla ilgili yanıt verdi. İki parti 'ortak adaya daha yakın' olduklarını belirtti. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kendi cumhurbaşkanı adaylarıyla seçime gireceklerini duyurmasının ardından açıklama yaptı.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan, HDP'nin de aralarında olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı ortaklarından TİP'in Genel Merkez Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, partinin seçimde ortak aday destekleme seçeneğine daha yakın olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Genel Başkanımız 2 gündür MYK kampı çerçevesinde yoğun toplantı halinde olduğu için ilgili açıklamayı henüz izleyemediğini ancak bu konuda TİP’in, daha önce kamuoyuyla paylaştığı görüşlerin açık olduğunu, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak açıklamasında da altı çizildiği üzere ilkelerimize uygun mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduklarını ifade etti" denildi.

EMEP: ORTAK ADAYA AÇIĞIZ

Emek ve Özgürlük İttifakı ortağı EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise söz konusu açıklamaya ilişkin, "Ortak adaya açığız. Toplumsal mutabakat oluşmalı. Tek adam gitmeli. Bu olmazsa da ittifak kendi aday arayışına girebilir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gidebileceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.