HDP'li Türk'ten Demirtaş açıklaması

HDP'li Türk'ten Demirtaş açıklaması

Ahmet Türk, 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Selahattin Bey’in adı etrafında toplum tarafından güçlü bir talebin olduğunu da görüyorum" dedi.

A+A-

Ahmet Türk, 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için ‘klasik CHP’li bir adayın veya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ikinci tura kalması durumunda adayın toplumun en geniş kesimini kapsamayacağını’ ifade ederek, “Selahattin Bey’in adı etrafında toplum tarafından güçlü bir talebin olduğunu da görüyorum" dedi.

 

Mardin’de yerine kayyım atanan DBP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin adı, ortak aday konusunda görüşmeler yapan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ile birlikte geçseydi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bunu kullanacağını söyledi.

 

3 partinin HDP ile 'dolaylı' görüşmeler yaptığını söyleyen Türk, "Bizim istediğimiz demokratik bir gelecek için ortak bir akılla hareket edilmesidir" dedi.

 

Türk, geniş bir kesimin bir buçuk yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aday gösterilmesi konusunda ısrarcı olduğunu belirterek, "Sonuçta partimizin yetkili kurulları bugün-yarın toplanır, bu konuda gelen tepkileri değerlendirerek bir karara varır ve ona göre adayını belirler. Ama Selahattin Bey’in adı etrafında toplum tarafından güçlü bir talebin olduğunu da görüyorum açıkçası" ifadelerini kullandı.

 

Artı Gerçek’ten Fehim Işık’ın haberine göre, Ahmet Türk, HDP’nin belirlediği adayın ikinci tura kalmaması durumunda CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi blokunun ortak adayına oy verebileceklerini belirtti.

 

HDP’li Türk, şunları söyledi: “Bu partilerin her biri kendi adayını çıkarırsa o zaman bu, blokun gerçekten demokratik bir güç olarak ortaya çıkmasına engel olur. Bu nedenle İyi Parti’nin, CHP’nin kendi adayları üzerinde ısrar etmeleri değil, Türkiye’nin, demokrasi güçlerinin, farklı düşünenlerin ‘Evet, bu tarafsızlığı ile toplumu demokratik bir sürece taşıyacak kişidir’ diyebileceği biri etrafında bir birlik oluşturmaları gerekiyor. Önümüze çıkan tarihi fırsatı heba etmemek gerekir.”

 

Türk: Blokta yer alsak ‘Bakınız, bölücülerle bir araya geldiler’ derlerdi

 

Muhalefet blokunun HDP ile dolaylı görüşmeler yaptığını dile getiren Türk, şunları söyledi:

 

“Zaten biz daha başında bu işin içinde olursak Erdoğan bunu çok kötü kullanır. Topluma dönük olarak, ‘Bakınız, bölücülerle bir araya geldiler’ şeklinde aleyhte propaganda yapar. Böyle bir şeyin olmasını biz de istemeyiz. Bu duruma dönük hassasiyetimizi de gösteriyoruz. Bizim istediğimiz demokratik bir gelecek için ortak bir akılla hareket edilmesidir. Bu blokun içinde olup olmamamız çok önemli değil. Bizim demokrasi talebimiz ortada, demokratik bir Türkiye talebimiz ortada, tek adam rejimine karşı duruşumuz ortada… Bu konuda netiz.”

 

Ahmet Türk, üç partinin yürüttüğü çalışmalardan verim alınması için HDP bu blokun içinde olmasa bile toplumun en geniş kesimine hitap edecek adayı belirlemesi gerektiğini kaydetti.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday belirlemesinin daha uygun olacağın ifade eden Türk, ortak adayın toplumun kabulleneceği biri olmaması durumunda ikinci turda başarı şansının azalacağını savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.