HDP meydana indi!

HDP meydana indi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla, Diyarbakır da direniş başlattı

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla, Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı direniş nöbetinde volta atarak “Türkiye’nin açık cezaevine dönüştüğünü” söyledi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir grup toplantısı yaparak başlattığı direnişte, “HDP’ye Kerbela dayatılıyor. Siz Yezid olmaya kararlıysanız, biz de Hazreti Hüseyin olmakta kararlıyız. Siz Hitler, Franco olmaya kararlıysanız, biz de Qazi Muhammed, Seyit Rıza, Mazlum Doğan olmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 Halkın polis tarafından alınmadığı grup toplantısında HDP Sözcüsü Osman Baydemir konuştu.

HDP'li vekillerin, eş başkanların ve belediye başkanlarının halen tutuklu olduğuna dikkat çeken Baydemir, “6.5 milyon insanın iradesi kelepçelenemez. Seçme ve seçilme hakkı zindana konulamaz. Halkın hür iradesi ve vicdanı ile seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyum atanamaz. Buradan bir kez daha seçilmişlerimize selam olsun. Onlar özgür olmadıkça bizler kendimizi özgür hissetmeyeceğiz” dedi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in konuşmasının ardından HDP’li vekiller ve yöneticiler, polis bariyerleriyle çevrilen parkta volta atmaya başladı. “Türkiye açık cezaevine dönüştü” diyen HDP’li vekiller Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Garo Paylan, Nadir Yıldırım, Behçet Yıldırım, Feleknas Uca, Nimettullah Erdoğmuş, Ziya Pir, Müslüm Doğan, Dilan Dirayet Taşdemir ve Ayşe Acar Başaran, tepkilerini volta atarak dile getirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.