Haşdi Şabi: Türkiye'yle işbirliğinin bir parçasıyız

Haşdi Şabi: Türkiye'yle işbirliğinin bir parçasıyız

Irak güvenlik güçlerinin resmi bir unsuru haline gelen Haşdi Şabi, PKK'nin Şengal'den çekilmesiyle ilgili operasyonun bir parçası olacaklarını açıkladı.

A+A-

Gazete DuvaR'ın Rûdaw'a dayandırdığı habere göre Haşdi Şabi sözcüsü Ahmed Esedi, "Haşdi Şabi de söz konusu sorunun çözümünün bir parçası olacaktır" dedi.

Türkiye’yle Irak arasında, PKK’nin Sincar’dan (Şengal) çekilmesi için varıldığı belirtilen anlaşmada Haşdi Şabi de rol oynayacak.

Resmen Irak hükümetine bağlanan Haşdi Şabi’nin sözcüsü Ahmed Esedi, ‘PKK’ye ilişkin Irak hükümetiyle Türkiye arasında yapılan işbirliğinin bir parçası olacaklarını’ söyledi.

Basın toplantısında konuşan Esedi, “Haşdi Şabi yasalara göre Irak ordusu ve güvenlik sisteminin parçasıdır. Irak hükümeti, ülkede ve bölge ülkelerine zarar veren silahlı gruplara ilişkin sorunu çözmek için çaba sarf ediyor” dedi. 

Rudaw’ın aktardığına göre Esedi, “Irak hükümeti, Türkiye ile Irak topraklarında yasal olmayan PKK ve diğer silahlı grupların bölgedeki varlığına dair işbirliği yapmış durumda. Haşdi Şabi de söz konusu sorunun çözümünün bir parçası olacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin Afrin operasyonunu Suriye’nin bir dizi bölgesinin yanı sıra Irak’ta Şengal’e de genişletme sinyalini vermesinin ardından, PKK’nin Şengal’den çekileceği haberi gelmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.