Haşdi Şabi: NATO Irak'ı terk etsin!

Haşdi Şabi: NATO Irak'ı terk etsin!

Haşdi Şabi’ye bağlı Esayib Ehl El-Heq grubu, NATO’nun Irak’ta kalmaya devam etme kararına karşı çıkarak, “Irak’ın yabancı güçlere ihtiyacı yok” açıklamasında bulundu.

A+A-

Esayib Ehl El-Heq grubunun sözcüsü Naim Ebudi, yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin Irak’ı terketmesi gerektiğini belirtti.

Baim Ebud, “Irak Parlamentosu, yabancı güçlerin ülkeyi terketmesi için karar almalı. NATO’nun Irak’taki varlığı egemenlik haklarının ihlalidir” ifadelerini kullandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO zirvesinin sonuç bildirisinde şu ifadeler kullanılmıştı:

"Bugün Irak yönetiminin talebi üzerine, Irak´ta yeni bir eğitim görevi üzerinde anlaştık ve Kanada da görevin öncülüğünü yapmayı kabul etti. Sözkonusu eğitimde çarpışma olmayacak, yalnızca eğitim verilecek. Ayrıca bu kapsamda Irak güçleri için profesyonel askeri okul ve akademi açma kararı aldık.”

ABD “TERÖR LİSTESİ”NE ALMIŞTI

ABD Kongresi'nin onayına sunulan “terör listesi”nde Iraklı Haşdi Şabi milisleri bünyesinde bulunan 3 silahlı grup yer almıştı.

Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan liste bir üst merci olan ABD Senatosu'na gönderilmişti.

Haşdi Şabi milislerine bağlı gruplar Esayib Ehl El-Heq, Nuceba Hareketi ve Irak Hizbullahı listede yer almıştı.

Ağırlıklı olarak Şii Araplar’ın yer aldığı Haşdi Şabi milisleri içerisinde öne çıkan Esayib Ehl El-Hak, Nuceba Hareketi ve Irak Hizbullahı, ABD'yi Irak topraklarından çıkmaması halinde hedef alacaklarını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.